Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@19:57:47 GMT

۳۰ درصد معادن کردستان تعطیل است

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۲۹۶۱۶

۳۰ درصد معادن کردستان تعطیل است

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا شهیدی روز سه‌شنبه در دوازدهمین جلسه شورای معادن کردستان در سنندج اظهار داشت: تعداد معادن تعطیل شده استان کردستان در مقایسه با میانگین کشوری پایین تر است اما باید با برگرداندن این معادن به چرخه تولید، زمینه اشتغال جدید در این حوزه فراهم شود.

وی به آغاز اجرای طرح تحول زمین شناسی و اکتشافات ذخایر معدنی در کردستان اشاره کرد و یادآور شد: از طریق این طرح اطلاعات پایه زمین شناسی ۵۳ درصد اراضی استان کردستان در قالب ۲۵ ورقه پهنه تهیه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور یادآور شد: در طرح تحول زمین شناسی و اکتشافات معدنی در کردستان، پهنه ای انتخاب شده که حدود ۹۰ درصد مناطقی را که می تواند پتانسیل مواد معدنی داشته باشد، شامل می‌شود.

شهیدی استان کردستان را با توجه به آمار اداره کل صنعت و معدن، استانی با پتانسیل غیرفلزی دانست و ادامه داد: امیدواریم با اجرای طرح تحول، شاهد پروانه بهره برداری و فعالیت معدنی بزرگتر، از جمله حوزه معادن فلزی باشیم.

وی تاکید کرد: طرح تحول زمین شناسی و اکتشافات معدنی، می تواند در زمینه نقشه‌های زمین شناسی، اجرای طرح های زیرساختی، عمران و راه سازی و زیست محیطی بسیار کمک کننده باشد.

شهیدی، کردستان را از استان های پیشرو در زمینه پروازهای ژئوفیزیک اعلام کرد و گفت: ۷۰ درصد مساحت کردستان مورد پوشش ژئوفیزیک هوایی قرار می گیرد که به خاستگاه منابع فلزی موجود در استان بر می گردد.

رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور به کاهش دانشجوی ورودی به دانشگاه در رشته های معدن در ۱۰ سال گذشته اشاره کرد و افزود: طی ۱۰ سال اخیر، این رقم ۵۴ درصد کاهش داشته و باید فکری برای جذب دانشجو در این حوزه شود.

شهیدی در بخش دیگری از سخناتش اظهار داشت: بر اساس آخرین اطلاعات بدست آمده، تنوع مواد معدنی از ۶۸ نوع به ۸۱ نوع در کشور افزایش یافته است.


فعالیت ۳۴۲ فقره معدن در کردستان

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم اظهار داشت: در حال حاضر ۳۴۲ فقره معدن در کردستان با اشتغال چهار هزار و ۹۱۹ نفر فعال است و ۱۴۱ پرونده اکتشاف نیز موجود است.

بختیار خلیقی با اشاره به غیرفعال بودن ۱۳۴ فقره معدن در استان، اضافه کرد: تاکنون ۱۸ گونه معدنی در استان شناسایی شده که بیشتر آن مربوط به سنگ لاشه است.

وی از صدور سه فقره پردانه بهره برداری طی سال جاری در استان خبر داد و یادآور شد: با بهره برداری از این معادن، برای ۱۹ نفر اشتغال ایجاد می شود.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان بیشترین آمار معادن فعال استان را مربوط به سنندج و قروه به ترتیب با ۵۹ و ۵۸ فقره معدن عنوان کرد و افزود: این تعداد در بیجار ۴۲ و دهگلان نیز ۱۹ مورد است که امیدواریم با اجرای طرح تحول زمین شناسی، شاهد افزایش تعداد معادن باشیم.

خلیقی یادآور شد: سال گدشته حقوق دولتی معادن ۸۳۵ میلیارد تومان بود که طبق قانون باید ۱۵ درصد آن به خود استان برگردد اما فقط ۱۵.۵ میلیارد تومان آن به استان برگشت که انتظار داریم این مهم افزایش یابد تا در زمینه زیرساخت‌های روستاهای اطراف معادن هزینه شود، ضمن اینکه کردستان در زمینه پرداخت حقوق دولتی رتبه اول کشور را دارد.

برچسب‌ها کردستان سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور سنندج

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور سنندج کردستان سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور سنندج زمین شناسی و اکتشافات معدنی طرح تحول زمین شناسی رییس سازمان یادآور شد اجرای طرح فقره معدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۹۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۰ درصدی حجم آب سد‌های کردستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان،آرش آریانزاد میگوید: به دنبال بارش‌های اخیر حجم آب ذخیره در پشت سد‌های استان به ۷۲ درصد رسیده است.
وی افزود: در حال حاضر ۸ سد استان شامل سد‌های عباس آباد و سبدلو بانه، چراغ‌ویس سقز، گاران مریوان، زیویه کامیاران، قشلاق و آزاد سنندج و زریبار مریوان سرریز کرده‌اند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان با بیان اینکه از ابتدای سال آبی جاری، ۴۲۰ میلیمتر متوسط بارندگی استان بوده افزود: شهرستان‌های مریوان با هزارمیلیمترو بانه با ۸۰۰ میلیمتربیشترین میزان بارش‌ها را به خود اختصاص داده اند.
بارندگی سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶ درصد افزایش داشته است.
کارشناس اداره هواشناسی استان نیز میگوید: در بارش‌های اخیر سلین هورامان با ۹۴ میلیمتر و سرواباد با ۸۶ میلیمتر بیشترین بارش‌ها را داشته اند.
هواشناسی کردستان اعلام کرد از فردا نیز موج جدید بارشی نیز آسمان استان را در بر میگیرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • افزایش ۱۰ درصدی حجم آب سد‌های کردستان
  • پیمایش چهارگانه ۲۶۲ هزار کیلومتر از سطح کشور در برنامه هفتم توسعه به روش ژئوفیزیک هوابرد
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • معادن؛ ثروتی نهفته در خاک/ بی بهره چون کهگیلویه و بویراحمد
  • جان باختن یک کارگر در معدن زغال‌سنگ هشونی کوهبنان
  • محوطه جهانی نقش‌رستم به‌دلیل فرونشست تعطیل شد | مدیر پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید: فرونشست نقش رستم بحرانی تر از تخت جمشید است
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • اکتشاف ۴ ماده معدنی ارزشمند در خوسف
  • تعارضات محیط زیستی ۲ معدن بزرگ زنجان رفع شد